اورولوژی چیست مطالب مفید درباره اورولوژی ترمیمی

نظر

در کشور ما ، این اختلال هیپوسپادیاس نامهای مختلفی از جمله ختنه الهی ، ختنه نبوی ، ختنه مادرزادی و نامهای دیگر را دریافت کرده است.

تشخیص این بیماری بستگی به شدت آن در هنگام تولد یا هنگام ختنه دارد.

در موارد شدید ، قسمت پایینی پوست ختنه گاه در هنگام تولد وجود ندارد و مجرای ادرار در نقاط مختلف زیر آلت تناسلی قابل مشاهده است.

در موارد خفیف ، پوست ختنه گاه سالم است و این مشکلات هنگام ختنه و بعد از برداشتن پوست ختنه گاه رخ می دهد.

 

در موارد شدید ، علت خاصی مشخص شده است ، یعنی استفاده از هورمون های زنانه توسط مادر در دوران بارداری ، که باعث ایجاد مشکلات ارتباطی بین قسمت های مختلف دستگاه تناسلی مردان می شود.

البته همه موارد شدید ناشی از استفاده از هورمون ها نیستند و ناهنجاری های ژنتیکی و کروموزومی نیز می توانند باعث هیپوسپادیاس شوند. علائم و نشانه های هیپوسپادیاس چیست؟

هر بیماری ، با علائم و نشانه های خاص خود ، به راحتی قابل شناسایی و ردیابی است. هیپوسپادیاس معمولاً در کودکان مبتلا به این بیماری با علائم زیر تشخیص داده می شود:

 

خروجی مجرای ادراری در انتهای آلت تناسلی وجود ندارد

انحنای شفت آلت تناسلی به سمت پایین.

تغییر شکل و ظاهر غیرطبیعی آلت تناسلی به دلیل پوشاندن نیمه بالایی آن توسط پوست ختنه گاه.

ادرار غیر طبیعی هنگام خروج از آلت تناسلی.

بیضه را در کیسه بیضه پایین نیاورید.

عدم توسعه و رشد پوست ختنه گاه (پوستی که نوک آلت تناسلی را می پوشاند)

زمان مراجعه به پزشک:

اکثر نوزادان مبتلا به هیپوسپادیا بلافاصله پس از تولد در حالی که هنوز در بیمارستان هستند تشخیص داده می شوند.

 

با این حال ، هیپوسپادیای خفیف ممکن است تشخیص داده نشود. اگر علائم هیپوسپادیس در کودک خود مشاهده کردید ، به پزشک خود مراجعه کنید.

 

علل هیپوسپادیاس:

هیپوسپادیاس در بدو تولد (از بدو تولد) وجود دارد. علت دقیق این نقص مشخص نیست. گاهی هیپوسپادیاس ارثی است.

 

برخی هورمون ها تشکیل مجرای ادرار و پوست ختنه گاه را تحریک می کنند. هیپوسپادیاس زمانی رخ می دهد که اثرات این هورمون ها تغییر کند.

 

عوامل خطرساز هیپوسپادیاس:

اگرچه علت هیپوسپادیاس هنوز ناشناخته است ، عوامل محیطی و ژنتیکی در آن گنجانده شده است. برخی از این عوامل عبارتند از:

 

سابقه خانوادگی. هیپوسپادیاس بیشتر در نوزادانی با سابقه خانوادگی هیپوسپادیاس شایع است.

 

سن مادر بالای 40 سال. در برخی از مطالعات ، بروز هیپوسپادیا در نوزادان با افزایش سن مادر افزایش می یابد.

 

قرار گرفتن در معرض سیگار و مواد شیمیایی. گمانه زنی هایی در مورد ارتباط بین قرار گرفتن در معرض آفت کش مادر و هیپوسپادیاس وجود دارد ، اما مطالعات بیشتری برای تأیید این مورد نیاز است.

هیپوسپادیاس چگونه بر ازدواج فرد تأثیر می گذارد؟

این مشکل می تواند برای زوج هایی که بچه دار شدن را انتخاب کرده اند کمی شرم آور باشد. ممکن است به ارتباط بین هیپوسپادیاس و بارداری علاقه مند باشید. پاسخ این است که هیپوسپادیاس ورود مایع منی به واژن را در طول رابطه جنسی مشکل می کند. البته به طور تصادفی نمی توان گفت که این عارضه می تواند منجر به مشکلات باروری شود ، اما مانعی برای بارداری نخواهد بود و امروزه به لطف روش های مختلف درمان ناباروری مردان این مشکل برطرف می شود.

هیپوسپادیاس چه عوارضی دارد؟

بسته به شدت بیماری ، هیپوسپادیاس می تواند با علائم زیر ظاهر شود:

 

1- هنگامی که تولید ادرار در نزدیکی نوک آلت تناسلی اتفاق می افتد ، اغلب هیچ علامتی ندارد.

 

2- هنگام دفع ادرار می تواند باعث پخش شدن ادرار شود

 

3- هرچه جریان ادرار در ناحیه شکم بیشتر باشد ، خم شدن آلت تناسلی بیشتر می شود.

 

4- در مورد زیبایی آلت تناسلی ، که برای کسانی که به ویژه به ازدواج نزدیک هستند بسیار مهم است.

 

5- وقتی نوک مجرای ادراری به طرف جلوی مقعد باز می شود ، بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

عوارض هیپوسپادیاس

شایع ترین عارضه جراحی فیستول یا یک سوراخ باریک در محل جراحی است که از طریق آن ادرار نشت می کند. بسته به شدت و اندازه فیستول ، درمان متفاوت خواهد بود. اگر فیستول کوچک باشد ، در 6 ماه خود به خود بسته می شود. اگر اندازه بزرگ است و خود به خود بسته نمی شود ، فیستول باید به صورت سرپایی بسته شود.

چه عواملی در ایجاد هیپوسپادیاس دخیل هستند؟

همانطور که گفتم ، هیپوسپادیاس یک بیماری مادرزادی نادر است که معمولاً به دلایل نامعلوم رخ می دهد. با این حال ، برخی از مطالعات و آزمایشات نشان داده است که عوامل زیر در ایجاد این بیماری در کودکان بی تاثیر نیستند و ممکن است با بروز این بیماری در ریونون ارتباط مستقیم داشته باشند.

مکن است به ناباروری دیده شد.

عوارض جراحی

بعد از عمل هیپوسپادیاس ممکن است غرضی مانند خونریزی ، کبودی ، عفونت و ورم ایجاد شود که این عوارض خود را به خود برطرف می کند.

 

یکی دیگر از عوارضی که ممکن است بعد از این عمل ایجاد شود تجمع خون در یک محل است (هماتوم) که نیاز به تخلیه ندارد و خود را به خود جلب می کند. ممکن است بعد از عمل جراحی هیپوسپادیاس عوارض بی هوشی مانند استفاده ، سردرد ، منگی و ناخوشی ایجاد شود که این مدت کوتاه مدت و موقتی هستند و بعد از مدتی از بین می روند.

 

همچنین ممکن است بعد از این عمل عوارض جدی مانند فیستول مجرا (خارج شدن ادرار از محلی جدید بر روی نوک مجرا) و تنگ نوک مجرا مشاهده شود. برای انجام عملیات هیپوسپادیاس باید در انتخاب جراح خود دقت کنید

جراحی هیپوسپادیاس

کودکانی که به این بیماری مبتلا می شوند ختنه نمی شوند زیرا به منظور ترمیم از پوست استفاده می شود. این عمل باید توسط یک اورولوژیست با تجربه کافی در جراحی هیپوسپادیاس انجام شود تا بهترین نتیجه از این جراحی انجام شود. هدف از جراحی هیپوسپادیاس اصلاح محل قرار گیری مجرا در نوک آلت است. بهترین سن جراحی هیپوسپادیاس 18 تا 6 ماهگی ممکن است بعد از جراحی نیاز به ترمیم باشد. جراحی هیپوسپادیاس با بی هوشی عمومی انجام می شود و مدت زمان این جراحی بینی 1.5 تا 3 ساعت است. بعد ازانجام این جراحی کودک باید به مدت یک تا دو هفته از سوند استفاده کند.