اورولوژی چیست مطالب مفید درباره اورولوژی ترمیمی

 

اورولوژی چیست 

 

: در مصر و یونان قدیم، پزشکان اغلب رنگ، بو و ترکیب ادرار را مورد بررسی و آزمایش قرار می دادند همچنین به دنبال حباب ،خون و دیگر علائم بیماری در آن بودند.

در ادامه تلاش های پزشکان باستان،امروزه ،یک رشته ی تخصصی پزشکی بر سلامت سیستم ادرار تخصیص یافته است که اورولوژی نام دارد و متمرکز بر بیماری های مجاری ادراری و دستگاه باروری در مردان است.

در این مطلب قرار است به موارد زیر بپردازیم:

  1. تفاوت نفرولوژی و اورولوژی:
  2. اورولوژی مردان چیست؟
  3. اورولوژی زنان چیست؟
  4. عفونت ادراری
  5. مشکلات کنترل مثانه
  6. مثانه فعال
  7. مثانه افتاده
  8. سندرم مثانه دردناک
  9. سنگ های ادراری
  10. اورولوژی کودکان چیست؟
  11. مراجعه به پزشک
  12. آزمایشات اورولوژی
  13. بررسی جواب آزمایش
  14. بهترین متخصص اورولوژی را چگونه بیابیم؟
  15. روش های درمانی اورولوژی
  16. درمان‌های غیر جراحی ارولوژی
  17. درمانهای جراحی اورولوژی
  18. عوارض جراحی اورولوژی
  19. درمانهای اورژانسی:
  20. اورولوژی ترمیمی چیست؟
  21. دلایل اقدامات ترمیمی
  22. فشار مجاری ادراری
  23. ترومای خارجی
  24. بی اختیاری ادرار
  25. انواع روش های درمانی ترمیمی اورولوژی
  26. درمان های کنترل مثانه
  27. ترمیم Hypospadias
  28. اختلالات نعوظ
  29. جراحی برای ترمیم بیماری Peyronie’s Disease
  30. روش های عمل جراحی آلت تناسلی مرد
  31. برش پلاک / بریدگی و پیوند زدن
  32. نکاتی برای بهبود سلامت کلی اورولوژی

تفاوت نفرولوژی و اورولوژی:

هر دو تخصص نفرولوژی و اورولوژی بر کلیه متمرکز هستند و بنابراین تا حدی با هم همپوشانی دارند. تمرکز نفرولوژی بر بیماری ها و شرایطی است که تاثیر مستقیمی بر کلیه ‌ها دارد؛ در حالی که تمرکز تخصص اورولوژی بر بیماری ‌ها و شرایطی است که می ‌توانند بر مجاری ادراری زنان و مردان اثر بگذارند.

اورولوژی مردان چیست؟

در اورولوژی مردان به بررسی و درمان بیماری های دستگاه تناسلی مردان پرداخته می شود. دستگاه تناسلی مردان عبارت است از:
بیضه ها، اپی دیدیم ،واز دفران ، کیسه های منی، پروستات،آلت تناسلی می باشد.

یکی از سوالاتی که شاید ذهنتان را درگیر کرده باشد، این است که دقیقا چه زمانی باید به یک اورولوژیست مردان مراجعه کرد و درمان را جدی گرفت؟ برای پاسخ به این سوال، می‌بایست به یک سری علائم توجه کنید. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم، در اسرع وقت به یک متخصص مراجعه کنید.

  • عفونت های دستگاه ادراری
  • بی اختیاری در سیستم ادرار
  • ناباروری مردان
  • بیماری کلیه های کلیوی
  • خروج چند قطره ادرار پس از اتمام ادرار
  • علائم تحریکی
  • بی اختیاری ادرار
  • خون در اسپرم(هماتو اسپرمی)

اورولوژی زنان چیست؟

اورولوژی زنان به دستگاه تولید مثل و ادراری زنان تمرکز دارد. مشکلات ادراری و کلیه ها در زنان به دلیل نزدیک بودن به ناحیه تناسلی نسبت به مردان بیشتر است .عواملی چون بارداری، زایمان، آمیزش جنسی نیز می تواند شرایط اورولوژیک زنان را تحت تاثیر قرار دهد.
از دیگر موارد مراجعه به اورولوژیست در زنان به موارد زیر می توان اشاره کرد:

عفونت ادراری

بیشتر خانم ها در برهه ای از زندگی دچار عفونت ادراری (UTI) می شوند. این عفونت با ورود باکتری ها به دستگاه ادراری ایجاد می شود. زنان مبتلا به UTI ممکن است هنگام ادرار درد یا سوزش داشته باشند. همچنین ممکن است احساس تمایل ناگهانی به دستشویی کنند اما در هنگام ادرار دچار مشکل باشند. عفونت ادراری می تواند آسیب های جدی ایجاد کند ، اما با آنتی بیوتیک نیز قابل درمان است.

مشکلات کنترل مثانه

زنان در هر سنی می توانند در کنترل مثانه مشکل داشته باشند. نام دیگر این مسئله بی اختیاری ادرار (UI) است. این یک مشکل بسیار رایج در بین زنان است. همچنین زنان دو برابر مردان دچار این مشکل هستند.
زنان مبتلا به UI ممکن است در نگه داشتن ادرار مشکل داشته باشند ، به خصوص هنگام عطسه ، سرفه یا ورزش. به این حالت بی اختیاری استرس می گویند. استرس UI می تواند در صورت ضعف عضلات حمایت کننده از مثانه ایجاد شود. این عارضه ممکن است بعد از بارداری و زایمان یا به سادگی با بزرگتر شدن خانم ها اتفاق بیفتد.
سایر شرایطی که می تواند در کنترل مثانه مشکل ایجاد کند عبارتند از:

مثانه فعال

زنان احساس ادرار شدید و شدید می کنند. این اتفاق می افتد حتی زمانی که مثانه پر نشده است. یا اینکه ادرار از مثانه نشت می کند زیرا کاملاً تخلیه نمی شود.

مثانه افتاده

این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که مثانه داخل واژن می شود. اصطلاح پزشکی سیستوسل یا افتادگی مثانه نام دیگری برای آن است. هنگامی که دیواره بین واژن و مثانه ضعیف می شود،این اتفاق می افتد.
غالباً این مسئله بعد از بچه دار شدن بیشتر پیش می آید. اما ، همچنین می تواند پس از بلند کردن اجسام سنگین رخ دهد. سرفه مزمن و چاقی احتمال فرو رفتن مثانه در واژن را افزایش می دهد. این خطر همچنین با افزایش سن ، به دلیل تغییرات هورمون ، افزایش می یابد. جراحی می تواند مثانه افتاده را اصلاح کند.

سندرم مثانه دردناک

در ادامه مطلب اورلوژی چیست، نام پزشکی سندرم مثانه دردناک سیستیت بینابینی (IC) است. این عارضه باعث ناراحتی در مثانه یا شکم پایین می شود.سندروم مثانه دردناک باعث می شود خانم ها تا 60 بار در روز نیاز به ادرار داشته باشند.

ممکن است احساس کنند مثانه آنها همیشه پر است. این می تواند ناراحت کننده و ناراحت کننده باشد. اشتیاق به دفع ادرار نیز می تواند ناگهانی و شدید باشد. این می تواند در فعالیت های روزمره تداخل ایجاد کند. برخی از زنان از وقایع اجتماعی اجتناب می کنند یا از خانه دور می شوند. رابطه جنسی همچنین می تواند ناخوشایند یا دردناک باشد.

 

مطلب مفید برای شما  : سرطان مثانه چیست

سنگ های ادراری

مواد موجود در ادرار می توانند با هم ترکیب شده و یک سنگ ادراری در کلیه ها (سنگ کلیه) یا مثانه ایجاد کنند. این توده سخت همچنین می تواند در حالب ها ایجاد شود. آنها لوله هایی هستند که ادرار را از کلیه ها به مثانه منتقل می کنند. سنگ های ادراری می توانند باعث سوزش هنگام ادرار شوند. زنان همچنین ممکن است دچار تب یا لرز شوند. این سنگها می توانند ادرار را متفاوت یا به نظر برسند و ممکن است ادرار حاوی خون باشد.

اورولوژی کودکان چیست؟

اورولوژی کودکان به منظور،تشخیص و درمان مشکلات اداراری و تناسلی کودکان می پردازد،این مشکلات عبارتند از:

  1. ارزیابی و مدیریت اختلالات تخلیه
  2. ریفلاکس وزیکوورترال
  3. عفونت های دستگاه ادراری که نیاز به جراحی دارند.
  4. شب ادراری
  5. داشتن بیضه‌های نامتعادل
  6. انسداد و سایر مشکلات مرتبط با ساختار دستگاه ادراری

مراجعه به پزشک

پزشک عمومی و اولیه شما می تواند مشکلات خفیف ادرار مانند عفونت های ادراری شما را درمان کند. اگر علائم شما بهبود نیافته یا اگر شرایطی دارید که به درمان هایی نیاز ندارد ، ممکن است پزشک عمومی و اولیه شما را به اورولوژیست ارجاع دهد.
به عنوان مثال ، مردی که مبتلا به سرطان پروستات است می تواند به یک متخصص سرطان به نام “آنکولوژیست” و یک متخصص اورولوژی مراجعه کند.

در صورتی که یک پزشک اورولوژیست هر دو تخصص را داشته باشد انکوارولوژیست نامیده می شود.
نکات زیر را هنگام مراجعه به پزشک در نظر داشته باشید:

پیش از آنکه به یک پزشک اورولوژیست مراجعه کنید،در نظر داشته باشید که اولین مراجعه به یک متخصص اورولوژی تفاوت چندانی با مراجعه به یک پزشک عمومی ندارد،فرم ها را پر می کنید و به سوالات در مورد تاریخچه سلامتی، علائم فعلی و هر دارویی که مصرف می کنید پاسخ خواهید داد.

متخصص اورولوژی یک معاینه فیزیکی را انجام می دهد که شامل معاینه دستگاه تناسلی و رکتوم است و همچنین آزمایشات مربوط به کار خون یا تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا سونوگرافی را برای بررسی دقیق تر اعضای بدن انجام می دهند.

 

مطالعه این مطلب توصیه می شود : تنگی مجرا چیست

 

آزمایشات اورولوژی

  • آزمایش های تصویربرداری از جمله CT اسکن، MRI اسکن و سونوگرافی که اجازه دیدن داخل سیستم ادراری را می دهد.
  • سیستوگرافی که گرفتن تصاویر اشعه ایکس از مثانه است.
  • سیستوسکوپی، استفاده از سیستوسکوپ برای دیدن داخل پیشابراه و مثانه
  • تست اندازه گیری ادرار باقی مانده بعد از ادرار کردن که سرعت خروج ادرار در حین ادرار کردن و همچنین مقدار ادرار باقی مانده در مثانه را اندازه می گیرد.
  • بررسی نمونه ادرار برای چک کردن باکتری هایی که باعث عفونت می شوند.
  • تست های اورودینامیک برای اندازه گیری فشار و حجم داخل مثانه

بررسی جواب آزمایش

دکتر متخصص با بررسی نتایج آزمایشات،طیف گسترده ای از گزینه های درمانی را به بیماران ارائه می دهد و به بیماران اجازه می دهد با متخصصان اورولوژی خود کار کنند تا بهترین راه حل را برای آنها پیدا کنند. جراحی ممکن است بهترین انتخاب برای برخی افراد باشد. داروها یا رفتار درمانی (مانند آموزش مجدد مثانه) ممکن است برای دیگران بهتر عمل کند. برخی از افراد ممکن است با استفاده از ترکیبی از دو یا سه روش درمانی بیشتر بهبود یابند. شما و اورولوژیست خود می توانید به عنوان یک تیم برای رفع نیازهای خود با هم کار کنید.

بهترین متخصص اورولوژی را چگونه بیابیم؟

در ادامه مطلب اورلوژی چیست، متخصصان بسیاری در حوزه اورولوژی فعالیت می‌کنند. همین موضوع سبب گشته که انتخاب بهترین متخصص اورولوژی دشوارتر گردد. اما با آگاهی می توانید،انتخاب بهتری داشته باشید.

دکتر متخصص شما باید کسی باشد،که بتواند با شما ارتباط برقرار کند، به خصوص اگر درمان ادامه پیدا کند،همچنین باید بررسی کنید که بیمه آن کلینیک متخصص اورولوژی را پوشش می دهد یا خیر.

می توانید از اطرافیان خود بپرسید و در مورد عملکرد پزشک متخصص اطلاعات دقیق تری داشته باشید.درباره گواهی‌ها و اعتبارنامه‌های متخصص اورولوژی تحقیق کنید.بهترین متخصص اورولوژی دارای تاییدیه بورد می‌باشد.

روش های درمانی اورولوژی

درمان های غیر جراحی ارولوژی :
  • تجویز آنتی­‌بیوتیک برای انواع عفونت‌های کلیوی و ادراری
  • هورمون‌درمانی برای مشکلات مختلف از جمله سرطان پروستات
  • تجویز مهارکننده‌های آنزیم فسفودی استراز مثل تادالافیل، وردنافیل برای مشکلاتی مثل اختلال نعوظ
  • تجویز داروهای مناسب برای از بین بردن بی‌­اختیاری ادرار و یا کاهش آن و تمرینات تقویت عضلات لگنی
  • تجویز داروهای شیمی درمانی برای سرطان­‌های پروستات
  • لیزردرمانی برای سنگ کلیه

درمانهای جراحی اورولوژی

در ادامه مطلب اورلوژی چیست، در این رشته هم عمل های جراحی زیادی صورت می گیرد. این جراحی ها شامل جراحی سرطان پروستات، سنگ کلیه، ناهنجاری های مادرزادی سیستم دستگاه ادراری می باشد. همینطور بیماری هایی به صورت غیر جراحی با دارو درمان می شود مانند پروستات خوش خیم و عفونت های مجاری ادرار که 40 درصد با دارو درمان می شوند.

جراحی‌ها می‌توانند به‌صورت دو نوع باز و بسته باشند که در واقع متناسب با نوع مشکل عمل لازم انجام خواهند شد. وقتی جراحی از نوع باز است، یعنی بخشی از بدن با استفاده از تیغ باز خواهد شد تا پزشک متخصص عمل را انجام دهد.

جراحی بسته با دستگاهی به نام لاپاروسکوپ انجام خواهد شد، این دستگاه از یک سوراخ کوچک وارد بدن بیمار می‌شود و تنها باید به دست پزشک متخصص انجام شود.

اگرچه در مقایسه با جراحی باز و لاپاروسکوپی، از نظر شانس موفقیت درمانی تفاوت چشمگیری ندارد و فقط بیمارانی که با لاپاروسکوپ عمل می شوند، از بیمارستان در مقایسه با عمل باز زودتر ترخیص می شوند. در مواردی از تکنولوژی دیگری به نام روباتیک هم در عمل ها استفاده می شود، که این دستگاه ها می تواند دقت بالایی داشته باشند.

درمان از طریق عمل جراحی پروستاتکتومی از طریق پیشابراه (TUR-P)،در روش TUR-P که به عنوان عمل جراحی بسته نیز شناخته می شود، از آلت جنسی وارد می گردد و پروستات را به صورت تکه های کوچک خارج می نماید.

هنوز هم این روش به عنوان روش طلائی استاندارد در درمان بزرگ شدن پروستات شناخته می شود. این روش، یک روش درمانی کمکی می باشد.
اورولوژیست ممکن است عمل جراحی را برای موارد زیر انجام دهد:

  • برداشتن تومور یا کل مثانه، پروستات یا سایر قسمت‌ها در صورت وجود سرطان
  • انجام ترمیم پس از آسیب
  • رفع انسداد مجاری ادرار ناشی از بافت اسکار است که گشاد کردن مجاری ادرار نامیده می‌شود
  • رفع بی اختیاری استرسی، به عنوان مثال با روش اسلینگ
  • شکستن یا برداشتن سنگ کلیه
  • حذف بخشی از کلیه
  • پیوند کلیه

ادامه مطلب : https://drhsalimi.com/what-is-urology/


نظر

تنگی مجرای ادرار از علائم تا درمان | پزشکت

تنگی مجرای ادرار از علائم تا درمان

تنگی مجرای ادرار، باریک شدن مجرای ادرار است. مجرا ادرار لوله ای است که ادرار توسط آن از مثانه و بدن خارج می شود. یک زخم در مجرای ادرار در اثر التهاب، آسیب یا عفونت ممکن است باعث ایجاد تنگی مجرای ادرار شده و جریان ادرار را مسدود یا کند کند. این وضعیت اغلب باعث مشکل در دفع ادرار و درد در مجرای ادرار می شود.

 

این بیماری بیشتر در مردان مشاهده می شود، اما ممکن است در زنان نیز وجود داشته باشد. مردان بالای 55 سال بیشتر در معرض فشارهای ادراری هستند.

 

تنگی مجرا، تنگی در مسیر خروج ادرار از مثانه به خارج از بدن، ثانویه به اسکار و یا ضایعه در پیش‌آبراه است. پیش‎ آبراه لوله‌ای است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می‌کند. تنگی پیش‌آّبراه، بر جریان خروج ادرار اثر گذاشته و موجب ایجاد طیفی از عوارض سیستم ادراری و تناسلی مانند: التهاب و عفونت می‌شود. پیش‌آبراه در آقایان به علت طولانی‌تر بودن نسبت به زنان، بیشتر در معرض آسیب و ایجاد اسکار است. در ادامه نگاهی به علل، علایم، ریسک فاکتورها و درمان تنگی مجرا می‌اندازیم.

 

علائم تنگی مجرای ادرار

تنگی مجرای ادرار از علائم تا درمان | پزشکت

 

مجرای ادرار در مردان، به طور متوسط 10 اینچ از انتهای مثانه تا نوک آلت تناسلی مرد است. 1-2 اینچ اول مجرای ادراری خلفی و بقیه مجرای ادرار مجرای ادرار قدامی نامیده می شود. تنگی و یا انسداد می توانند در مجرای خلفی و مجاری قدامی ایجاد شوند. راه های تشخیص تنگی مجرای در هر دو قسمت کاملاً یکنواخت است اما درمان می تواند براساس محل قرارگیری تنگی متفاوت باشد.

 

هم اکنون با مشاوران پزشکت مشاوره آنلاین بگیرید

 

این بیماری می تواند منجر به بروز علائم خفیف تا شدیدی در ادرار شود، از جمله:

تورم آلت تناسلی مرد: تنگی ادرار می تواند منجر به التهاب آلت تناسلی مرد شود.

فوریت ادرار: تمایل به ادرار ناگهانی ممکن است یکی از علائم تنگی مجرای ادراری باشد.

پروستاتیت: التهاب یا عفونت غده پروستات می تواند در اثر فشار کمر ناشی از انقباض ایجاد شود.

فشار برای دفع ادرار: فرد ممکن است برای شروع و ادامه جریان ادرار مجبور به فشار بیش از حد معمول شود.

خون در ادرار: خون موجود در ادرار هرگز طبیعی تلقی نمی شود و باید توسط یک پزشک متخصص بررسی شود.

تکرر ادرار: در این شرایط ممکن است مجبور شوید زیاد به دستشویی بروید، اما مقدار ادرار در هر بار رفتن به دستشویی کمتر باشد.

عفونت دستگاه ادراری (UTI): عفونت دستگاه ادراری در مردان غیر طبیعی است. عفونت ادراری می تواند نشانه تنگی مجرای ادرار باشد.

درد در هنگام ادرار کردن: ادرار به طور معمول دردناک نیست و شروع درد جدید در هنگام ادرار می تواند نشانه یکی از مشکلات دستگاه ادراری، از جمله تنگی ها باشد.

جریان آهسته یا کاهش جریان ادرار: وقتی ادرار نتواند به راحتی از طریق مجرای ادرار حرکت کند، ممکن است مقدار ادرار جاری در یک زمان مشخص کاهش یابد یا جریان ضعیفی داشته باشد.

احتباس ادرار: این وضعیت ناتوانی در تخلیه کامل مثانه است .همچنین می تواند منجر به حساسیت شکمی، التهاب و درد زیر دکمه شکم شود.

خون در منی: مانند خون در ادرار، خون در مایع منی نیز طبیعی تلقی نمی شود و می تواند نشانه بسیاری از مسائل مختلف از جمله تنگی باشد.

درد شکمی: در افرادی که احتباس ادرار دارند ممکن است در صورت پر شدن بیش از حد مثانه، شکم درد داشته باشند. این امر همچنین می تواند منجر به برجستگی در شکم پایین در زیر دکمه شکم شود.

علت های باریک شدن مجرای ادرار

 

 

 

دلایل زیادی برای ایجاد این بیماری وجود دارد. برخی از بیماران ممکن است هرگز علت اصلی ایجاد این تنگی تشخیص داده نشود.

 

انواع تنگی مجرای ادرار

 

چهار نوع تنگی مجرای ادرار وجود دارد:

 

 

ایدیوپاتیک: در این وضعیت علت تنگی ناشناخته است.

التهابی: عفونت یا مشکل دیگری باعث التهاب مجرای ادرار می شود.

آسیب زا: آسیب دیدگی مجرای ادرار باعث ایجاد انقباض مانند شکستگی لگن می شود.

یاتروژنیک: این نوع از تنگی در اثر درمان دارویی با یک بیماری متفاوت ایجاد می شوند.

علل یاتروژنیک

التهاب یا زخم می تواند از هر روش یا ابزاری روی مجرای ادرار ایجاد شود. سیستوسکوپی، روش های تشخیصی بر روی مثانه، و کلیه های آندوسکوپیک عوامل خطر تنگی مجرای ادرار شناخته می شوند. استفاده از کاتترهای ادراری، مانند کاتتر foley یا straight، خصوصاً در صورت استفاده طولانی مدت می تواند منجر به گرفتگی ادرار شود .

 

علل آسیب زا

آسیب ممکن است باعث آسیب به مجرای ادرار شود و علائم تنگی در حین یا بعد از آن شروع شود. شکستگی لگن و ترومای پرینه معمولاً با این بیماری همراه است.

 

در حالی که شکل گیری بسیاری از این بیماری ماهها یا سالها به طول می انجامد، ممکن است بیمار قبل از آسیب ادرار طبیعی داشته باشد و بعد از آن نیز به دلیل آسیب دیدگی یا تورم ناشی از آسیب، دچار فشار شدید مجرای ادرار شود.

 

علل التهابی

 

علل التهابی تنگی مجرای ادرار، عبارتند از:

 

بدخیمی: سرطان و درمان سرطان می تواند منجر به ایجاد زخم و سایر انواع تنگی های مجرای ادراری شود.

عفونت: معمولاً سوزاک و یا انواع دیگر بیماری های مقاربتی یا عفونت های دستگاه ادراری می توانند منجر به تنگی مجرای ادرار شوند.

لیکن اسکلروزوس: یک بیماری نادر پوستی است که به طور معمول در زنان رخ می دهد. در این شرایط لکه های سفید پوست اغلب در دستگاه تناسلی باعث درد، خارش و نازک شدن پوست می شود.

التهاب مجرای ادرار: دلایل زیادی برای التهاب وجود دارد که می تواند در مجرای ادرار اتفاق بیفتد و منجر به باریک شدن تنگی مجرا شود، که ممکن است موقتی یا دائمی باشد.

بیماری پروستات: بزرگ شدن پروستات، به دلیل هیپرپلازی خوش خیم پروستات، عفونت، تحریک یا سرطان می تواند جریان ادرار را از طریق مجرای ادرار کاهش دهد. در این حالت، این یک تنگی نیست که مانع جریان ادرار می شود، بلکه بزرگ شدن واقعی پروستات باعث ایجاد تنگی در اطراف مجرای ادرار می شود.

 عوامل خطر باریک شدن مجرای ادرار

تنگی مجرای ادرار از علائم تا درمان | پزشکت

 

در حالی که تنگی مجرای ادرار در مردان بسیار بیشتر دیده می شود، اما در زنان و کودکان نیز رخ می دهد.

 

عوامل خطر مشترک در بین زنان و مردان برای این بیماری، عبارتند از:

 

شکستگی یا ضربه لگن

عفونت های دستگاه ادراری (UTI)

عفونت های مقاربتی (STI)، از جمله سوزاک

روشهایی که در مجرای ادرار یا از طریق آن انجام می شوند.

پیشگیری تنگی مجرای ادراری

اکثر افراد قادر به پیشگیری از ایجاد تنگی مجرای ادرار نیستند. در اکثر مواقع این شرایط یک عارضه جانبی بالقوه شناخته شده از جراحی می باشد. افرادی که از کاتتر ادراری استفاده می کنند، می توانند با استفاده از کاتتر با اندازه مناسب، خطر تنگی را کاهش دهند.

 

از انتقال مقاربتی و سایر انواع عفونت های دستگاه ادراری خودداری کنید، اما مهمتر از همه این است که در صورت مشکوک شدن سریع به دنبال درمان آن باشید.

 

تشخیص تنگی مجرای ادراری

 

تشخیص تنگی مجرای ادرار با معاینه فیزیکی توسط یک پزشک آغاز می شود. پزشک در این شرایط ممکن است آزمایشات تصویربرداری مانند سونوگرافی یا اشعه ایکس را تجویز کند.

 

درمان تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار از علائم تا درمان | پزشکت

 

درمان این بیماری ممکن است به سرعت و فوری صورت بگیرد.

 

گزینه های درمان تنگی مجرای ادرار در درجه اول شامل جراحی است، از جمله:

 

urethrotomy

urethrotomy، نیز به عنوان یک روش مستقیم تجسم داخلی Urethrotomy)DVIU) شناخته شده است، یک روش با حداقل تهاجم که در آن از یک سیستوسکوپ برای باز کردن تنگی استفاده می شود.

 

برخی از این روش ها را می توان در مطب با استفاده از بی حسی موضعی در شرایط اضطراری انجام داد. در طی یک روش برنامه ریزی شده، پزشک ممکن است استفاده از بیهوشی عمومی یا بی حسی را انتخاب کند. پس از اتمام مراحل، شما احتمالاً با یک کاتتر  به خانه می روید تا به بهبودی کمک کند. کاتتر وظیفه تخلیه ادرار را انجام می دهد اما همچنین به باز نگه داشتن تنگی های تازه ترشح شده کمک می کند. کاتتر چند روز بعد برداشته می شود.

 

در شرایط اضطراری، یا هنگامی که پزشک شما نمی تواند کاتتر را از تنگی عبور دهد، ممکن است از یک لوله  برای تخلیه مثانه استفاده کنند. در این شرایط یک لوله مستقیماً از پایین شکم شما به داخل مثانه قرار می گیرد.

 

جراحی تنگی مجرای ادرار

 

جراحی مجرای ادرار، که به آن “جراحی باز” نیز گفته می شود، برداشتن تنگی با بازسازی مجرای ادرار است. در حالی که این روش بسیار پیچیده تر از سایر روشهای درمانی است، اما تصور می شود که بهترین نتایج طولانی مدت و کمترین میزان تکرار را دارد.

 

انواع مختلفی از جراحی مجاری ادرار وجود دارد که بسته به محل تنگی در مجرای ادرار، شدت و علت ایجاد آن صورت می گیرد.

 

این روش ممکن است با قرار دادن کاتتر سوپراپوبیک، نوعی کاتتر که از طریق برش ایجاد شده در شکم در مثانه قرار می گیرد، آغاز شود. حتی می تواند شامل برداشتن بافت از داخل ران بیمار یا از آلت تناسلی مرد باشد. در صورت عدم نیاز به بافت، جراح می تواند پس از بی حس شدن دارو، ناحیه باریک شده در مجرای ادرار را آزاد کند.

 

هنگامی که مجرای ادرار در معرض دید قرار گرفت، می توان ناحیه دارای باریک را باز کرد، از بافت برداشت شده برای ایجاد مجرای خروجی بزرگتر استفاده می شود.

 

بهبودی از عمل جراحی

بیشتر بیماران در طی چند هفته پس از عمل جراحی قادر به بازگشت به فعالیت های عادی خود هستند. اکثر آنها توانایی ادرار کردن را بدون مشکل بدست می آورند، اما تعداد کمی از آنها در آینده خطر عود و بازگشت تنگی را دارند. بین 2 تا 10? از بیماران اختلال نعوظ را در طول دوره نقاهت یا طولانی مدت تجربه خواهند کرد.

 

خطرات درمان جراحی تنگی مجرای ادراری

تنگی مجرای ادرار از علائم تا درمان | پزشکت

 

تمام جراحی ها دارای خطراتی، از جمله خطرات عمومی مرتبط با هر عمل جراحی و خطر همراه با بیهوشی هستند .اقدامات جراحی انجام شده برای درمان تنگی مجرای ادرار خطرات جانبی مخصوص این نوع روش ها را دارد.

 

دو خطر جدی این وضعیت که بیماران باید از آنها آگاه باشند، زیرا ممکن است در 20? بیماران جراحی وجود داشته باشد، عبارتند از:

 

هماتوم پرینه: این وضعیت تجمع خون در ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد است. هماتوم می تواند حساس یا حتی دردناک باشد و ممکن است هفته ها طول بکشد تا به طور کامل برطرف شود. این وضعیت می تواند پس از انجام اقدامات مجاری ادرار رخ دهد.

خونریزی مجرای ادرار: این عارضه اغلب در درمان تنگی مجرای ادرار وجود دارد، اما از خونریزی جزئی تا خونریزی قابل توجه متغیر است، خونریزی جدی بسیار کمتر دیده می شود.

سایر عوارض احتمالی شامل بی اختیاری ادرار یا احتباس ادرار، اختلال نعوظ، انزال عقب مانده، کاهش احساس در آلت تناسلی مرد، از دست دادن طول آلت تناسلی و عفونت است.

 

درمان غیر جراحی تنگی مجرای ادراری

 

درمان غیر جراحی بسیار محدود است، زیرا در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان تنگی مجرای ادرار در دسترس نیست. تنها درمان بالقوه موثر بدون جراحی، اتساع مجرای ادرار با استفاده از میله های خاص است.

 

در حالی که برخی از بیماران با این روش تا حدودی تسکین می یابند، بیشتر آنها در طولانی مدت و برای پیشگیری از بروز عوارض احتمالی نیاز به جراحی دارند.

 

حرف آخر

گرفتگی های مجرای ادرار می تواند مشکلات قابل توجهی در ادرار ایجاد کند. به طور کلی، در صورت بروز مشکلات، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید. زیرا مشکلات زیادی وجود دارد که می تواند منجر به تنگی مجرای ادرار شود  بنابراین تشخیص سریع همراه با درمان سریع مهم است.